Vår story

En viktig ingrediens i vårt framgångsrecept är bagarmästaren och konditornestorn Jan Hedh, som fortfarande står bakom flera av våra brödrecept. Men de som styr i bageriet nu för tiden är Malin Haak och Martin Morand. Om du inte träffar på dem personligen kan du alltid se deras innovativa skaparglädje när du kikar in i glasmontrarna, samtidigt som du känner smaken av våra hantverksmässiga traditioner redan vid första tuggan.

Österlenvägen 86, 271 75 Glemmingebro

0411-52 20 20 info@olofviktors.se

Jan Hedh

Konditor- och Bagarmästare

Jan Hedh var en av dem som la grunden till Olof Viktors och hans kärlek till hantverket genomsyrar fortfarande varje deg som sätts här. Om man tillhör dem som älskar bröd och bakverk behöver Jan Hedh knappast någon vidare presentation. Han har mästarbrev inom både konditoryrket och bagaryrket, har fått mängder av priser och utmärkelser och är dessutom författare till ett helt gäng böcker som står på koksbokshyllan i många hem. Självklart finner du flera av dem även i vår väldoftande butik.

”Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Det ska vara kvalitet hela vägen.”

Malin Haak

Konditorichef

Malin är kocken och dessertdrottningen som både jobbat på Aquavit i NYC och kammat hem titeln som Dessertmästare 2017. I sin roll som delägare och chefskonditor drivs hon av att ständigt utmanas, utvecklas och förbättras. Hennes innovativa och kreativa sida syns tydligt i bakverksmontern. Dessutom är hon en chokladälskare av rang choklad, både när det kommer till att jobba med råvaran och att äta den.

”Choklad i kombination med salt, kola och nötter med influenser från rosmarin och citron, ja då är man hemma.”

Martin Morand

Bagerichef

Martins resa in i den gastronomiska världen började i hans farfars konditori i Vellinge bland färgglada tårtor och spegelblanka praliner. Hans nyfikenhet och driv efter att experimentera gjorde att han tog omvägen till Olof Viktors via F12 Gruppen innan han landade i den skånska myllan. Martin har också vunnit Dessertmästarna men han har också tillsammans med Konditorlandslaget, som första och hittills enda svenskar, tagit hem titeln Europamästare i Coupe du Monde de la Pâtisserie 2018. Här på Olof Viktors sätter han degar och axlar rollen som främste bagare.

”Det viktigt för mig att jobba med rena smaker och hitta smakvänner som kompletterar varandra.”